Budapest Vegan

Kedvencek

Kategóriák

Archívum

Rukkola pesztó

2013.07.29. 17:29

Imádom a rukkolát! Mindig van otthon egy zacskóval, mert előszeretettel használom szendvicsbe, pizzára, tészta mellé de akár köretként is. Azonban a bolti, zacskós csomagok szavatossága igen véges, és bár ritkán, de elő szokott fordulni, hogy valamennyi a "nyakamon marad". Ilyenkor szoktam a maradékot bedaráln egy kis pesztónak, mely tökéletesen feldob minden olaszos ételt. Az arányok egyáltalán nincsenek kőbe vésve, alább a szerintem optimális mennyiségeket fogjátok találni, de kísérletezzetek bátran! 

tumblr_mqe5h56J0g1sc9ealo1_500.jpg

Hozzávalók

  • egy zacskó rukkola
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • fél csésze mandula
  • olívaolaj
  • só, bors, bazsalikom

Elkészítés

A száraz hozzávalókat és a citromlevet tedd turmixgépbe, és kezdd el turmixolni. Annyi olívaolajjal öntsd fel a darálékot, hogy krémes masszát kapj. Ennyi az egész. Én ha nem használom fel egyből, át szoktam kanalazni egy kis befőttes üvegbe, és öntök a tetejére egy kevés olívaolajat. Hűtőben egy hétig eláll. 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a Facebookon,
ha véleményed van, szólj hozzá!
süti beállítások módosítása